Stressi ja vatsan toiminta

Tiesitkö, että stressin vaikutukset ulottuvat pidemmälle kuin henkiseen jaksamiseen? On totta, että stressi ja vatsan toiminta kulkevat käsi kädessä.

Miten silicol®gel auttaa hoitamaan refluksia?

Ruoansulatuskanavan häiriöt johtuvat hyvin usein limakalvoa ärsyttävistä aineista, toksiineista tai taudinaiheuttajista.

Mitä refluksi on?​​

Refluksi tarkoittaa vatsan sisällön palaamista takaisin ruokatorveen ja kurkkuun tai suuhun. Närästys puolestaan tarkoittaa polttavaa kipua tai epämiellyttävää tunnetta rintalastan takana.

Ovatko IBS-oireet miehillä erilaisia kuin naisilla?

Vaikka miesten ja naisten suoliston välillä ei ole ilmeisiä anatomisia eroja, IBS:n (ärtyvän suolen oireyhtymä) ja sen oireiden ilmenemisessä näyttää olevan joitakin eroja miehillä ja naisilla.

IBS ruokavalio

Monet erilaiset elintarvikkeet voivat laukaista IBS-oireilun. Elintarvikkeiden vaikutukset ovat kuitenkin erilaisia eri potilailla. 

IBS Ripulin hoitovaihtoehdot

Ripulipainotteinen IBS voi olla uskomattoman ahdistava vaiva, koska suoliston toimintaa voi olla vaikea hallita ja se voi olla myös erittäin noloa

Piihappogeeli suojaa herkkää vatsaa

Piihappogeeli on pitkään käytössä ollut valmiste erilaisten vatsa- ja suolistovaivojen hoitoon. Piidioksidia on tutkittu vatsavaivojen hoidossa viime vuosisadan puolivälin tienoilla ja sitä seuranneilla vuosikymmenillä.

IBS eli ärtyvän suolen oireyhtymä

IBS:stä eli ärtyvän suolen oireyhtymästä kärsii noin 10 % suomalaisista, naiset yleisemmin kuin miehet. IBS on useimmiten työikäisten vaiva.

Vatsan kunto on iso tekijä hyvinvoinnissa

Turvotus, ripuli, kipu ja ilmavaivat kertovat toiminnallisista vatsavaivoista. Vaikka vatsavaivat ovat noloja ja hävettävät useita, lääkärille voi kuitenkin kertoa huoletta, kun närästää, turvottaa, ummettaa ja pierettää.

Vatsaoireet vaivaavat yhä useampaa suomalaista

Ärtyneen suolen oireyhtymästä tutut toiminnalliset vatsavaivat kuten vatsakipu, tukala turvotuksen tunne, kiusalliset ilmavaivat sekä vuoroin vaihtelevat ripuli ja ummetus ovat monen suomalaisen viikoittaisia riesoja.

FODMAP ruokavalio auttaa ärtyvän suolen oireyhtymään

Ärtyvän suolen oireyhtymään tepsivää ruokavaliota kutsutaan FODMAP-ruokavalioksi. Jopa 70 % IBS-potilaista saa apua FODMAP-ruokavaliosta.

Palleatyrä – Oireet ja hoito

Tiesitkö, että närästys ja refluksi voivat joskus johtua palleatyrästä? Mikä palleatyrä oikeastaan on? Mitkä ovat sen oireet ja miten sitä voidaan hoitaa?

silicolgel  VATSASI SUOJAKSI

Piihappogeeli ärtyvän suolen oireyhtymän (IBS) ja toiminnallisten vatsavaivojen hoitoon.

Pakkaukset: 500 ml ja 12 x 15 ml annospussit

silicolgel on CE 0297 lääkinnällinen laite CE 0297 lääkinnällinen laite. Valmistaja Silicol GmbH

Markkinoija Suomessa Sabora Pharma Oy

APTEEKISTA

Copyright © 2020 Sabora Pharma Oy

All rights reserved.

Hyvävointi.fi tarjoaa tietoa, tutkimuksia, käytännön ratkaisuja ja muuta ajankohtaista ja mielenkiintoista liittyen vatsan hyvinvointiin, naisen intiimiterveyteen, kuinka pysyä terveenä matkalla, koko perheen hyvinvointiin ja aktiivisen liikkujan terveyteen. Tule voimaan hyvin kanssamme! LUE LISÄÄ!

Sabora Pharma Oy

info@sabora.fi
Puh 029 3700 350
PL 20, 03601 Karkkila

Sabora on suomalainen vuonna 1997 perustettu perheyritys, joka on sitoutunut uudistamaan ja vahvistamaan hyvää oloa ja elämänlaatua Suomessa. Kehitämme ja markkinoimme laadukkaita ja edistyksellisiä tuotteita terveyden ja hyvinvoinnin ylläpitämiseen ja edistämiseen.