ÄRTYVÄN SUOLEN OIREYHTYMÄ (IBS) JA REFLUKSI

Lue täältä lisää ärtyvän suolen oireyhtymästä, refluksista ja muista ylävatsavaivoista.

Ärtyvän suolen oireyhtymän (IBS, Irritable Bowel Syndrome) pääasiallisin oire on vatsakipu tai epämukavuuden tunne vatsassa. Muita oireita ovat ilmavaivat, vatsan turvotus sekä ripuli- tai ummetusoireet tai niiden vaihtelu. Oireet helpottavat usein WC:ssä käynnin yhteydessä. Joka kymmenes suomalainen kärsii IBS:n oireista, yleisimmin naiset. IBS on toiminnallinen vatsavaiva eli elimellistä vikaa ei voida havaita, mutta oireet heikentävät elämänlaatua huomattavasti. IBS:n oireita voidaan lievittää, joka lisää potilaan elämänhallinnan tunnetta ja parantaa elämänlaatua.

Refluksi on happaman vatsan sisällön nousua ruokatorveen. Refluksi voi esiintyä lyhytaikaisesti kenellä tahansa. Refluksitaudilla viitataan tilanteeseen, jossa vatsan sisällön nousu ruokatorveen saa aikaan toistuvaa närästystä tai ruokatorven tulehdusta. Refluksi voi aiheuttaa äänen käheyttä, yskää ja astman pahenemista.

Ylävatsavaivat eli dyspepsia on joukko oireita, joihin kuuluvat aterian jälkeinen poikkeava täyteläisyyden tunne, ylävatsan turpoaminen, röyhtäily, kipu tai poltto, pahoinvointi ja oksentelu.

silicol®gel sopii seuraavien ärtyvän suolen oireyhtymän ja ylävatsavaivojen hoitoon:

  • Epämukavuuden tunne vatsanalueella
  • Vatsakipu
  • Pahoinvointi
  • Ilmavaivat
  • Ripuli
  • Refluksi
  • Närästys
  • Oksentelu

APTEEKISTA

Copyright © 2020 Sabora Pharma Oy

All rights reserved.

Hyvävointi.fi tarjoaa tietoa, tutkimuksia, käytännön ratkaisuja ja muuta ajankohtaista ja mielenkiintoista liittyen vatsan hyvinvointiin, naisen intiimiterveyteen, kuinka pysyä terveenä matkalla, koko perheen hyvinvointiin ja aktiivisen liikkujan terveyteen. Tule voimaan hyvin kanssamme! LUE LISÄÄ!

Sabora Pharma Oy

info@sabora.fi
Puh 029 3700 350
PL 20, 03601 Karkkila

Sabora on suomalainen vuonna 1997 perustettu perheyritys, joka on sitoutunut uudistamaan ja vahvistamaan hyvää oloa ja elämänlaatua Suomessa. Kehitämme ja markkinoimme laadukkaita ja edistyksellisiä tuotteita terveyden ja hyvinvoinnin ylläpitämiseen ja edistämiseen.